KPMG - Budapest

KPMG - Budapest

Madilancos

KPMG - one of the ‘Big Four Accounting Firms’ and one of the leading audit tax & advisory firms in Hungary - moved to the Vision Towers Offices located in a very popular office district in Budapest called ‘Váci út corridor’ in August of 2014. With 750 employees, they occupy approximately 11.000 sqm on the floors of the northern wing of the building. The interior designer of the office was MádiLáncos Studio, an architectural and design firm with a focus on corporate architecture and hotels, formed by Hungarian young architects. KPMG assigned them to design the lobby, partners’ offices and common areas and the color and graphic scheme of the office spaces. The construction works were already in progress when the interior designers joined the project. The structure and some of the walls have already been built. There were limited possibilities as they had to adapt the existing floorplans, spaces and even some of the selected materials. As the main design principle, ‘functional elegance and rational space organizing’ has been conceived. Besides using all the technical elements available for today’s offices it was important to pay attention to the harmony of details to get a modern, fresh but elegant office. In accordance to the strict architecture of the building, geometric shapes appear also in the interiors; even the wall lights of the corridors projects geometric shades on the walls. The color concept of the main areas reflects KPMG brand colors: blue as accent with elegant grey and brown tones. More playful colors and shapes are used only in common spaces like kitchenettes, work cafés and lounges, where employees have their small breaks or informal meetings. In the spaces of representation – lobby, conference area and manager floor – high quality materials have been used, such as the textured leather on the back of the reception or American walnut veneered doors. Sophisticated textures, playing with reflections and shades give life to the moderate colored spaces. In the lobby area there are more organic shapes to soften the structural, cubic geometry. The mural artwork of the lobby made by Andras Mengyan, has been selected via a competition, organized by KPMG for Hungarian contemporary artists. To decrease the enormous height of the entrance, the ceiling is painted to dark blue and a floating, organic composition of white light fixtures is the focus of the space. Some Atelier Vierkant pebbles of the K-Series and pots also soften the strict geometry of the space and give it more warm tones.